Annas värld

MiTT 2014

Nyår för ett år sedan firade vi med middag och fest tillsammans med vänner, Hugo var med sin mormor och morfar och sov över. Vi hade hopp om ett bättre 2014 än det 2013 vi lämnade efter oss…Nu skulle det vända! Elias och Lotta förlovade sig…

 Vintern

I januari opererade Elias och Hugo fick sitt första Status Ep-anfall med akut ambulansfärd och vi fick för första gången bekanta oss med intensivvårdsavdelningen och barnavdelningen. Det blev tyvärr många många fler besök där under året.

Vi drogs med kraftiga virus som gav Hugo hög feber vilket triggade till stora Ep-anfall och vi låg sjuka hela familjen då vi var inlagda på barnavdelningen. Mitt i eländet fick vi positivt besked på vårt ”moderkaketest”, bebisen i magen var frisk och vi grät glädjetårar.

Vi hade konstant stöd av våra underbara föräldrar och syskon, mycket hjälp på sjukhuset med lilla Hugo.

 Våren

Våren kom och jag jobbade lite timmar men blev många gånger jag fick ringa och säga att jag inte kunde jobba pga sjukhus. David fyllde år och min mage växte, var på ultraljud alldeles ensam med hög feber och förkylning. Vi var inlagda på barnavdelningen och jag stapplade upp till ultraljudet och såg en liten pung (helt säkert) och berättade för David att vi väntade en liten kille…Emil tänkte vi att han skulle heta.

Jag blev faster för tredje gången till en liten Selma.

 Sommaren

Sommaren kom och det var galet hett, jag kände mig trött och tjock…Hugo kändes som en tickande bomb, man visste aldrig när ett anfall kunde komma så vi höll oss nära sjukhuset hela tiden. Vi kom dock iväg till älskade stugan på Västkusten en helg och fick njuta av solen och havet. Dagen efter vi kom hem fick Hugo ett stort anfall.

 Jag fyllde 30 år och firade det med mina närmsta och bästa vänner samt familj. Att få bli ett år äldre kändes fint och det är något man ska glädjas åt att få bli! Flera nära vänner fyllde jämt och det var många fina kalas att gå på!

 Den 18e juli fick Hugo sitt största anfall någonsin, hamnade på intensiven och vi grät oss till sömn på avdelningens bäddsoffa. Dagen efter rullades jag ner i rullstol till förlossningen och kämpade genom värkarna med lustgas och Hugo i sinnet. Kl 16.27 föddes en liten flicka!? Jag hade sett fel…Hon var den vackraste lilla tjejen och vi bestämde att hon skulle heta Belle Amanda.

Det blev 2 månader med kolik och sömnbristen var hög, mest dimma från den första tiden som tvåbarnsmamma.

Hösten

 Elias blev opererad igen för andra gången det året i Huddinge Stockholm. Det blev en långvarig process med många komplikationer. Oron var stor.

 Hugo var anfallsfri sedan dagen då hans lillasyster fötts och han började på förskolan tre dagar i veckan. Det var bra för honom och vi märkte att han utvecklades mycket av att få vara där. Jag var sjuk enormt mycket under hösten, halsfluss och 40 graders feber.

Vinter

Det blev kallare och Hugo fick sitt första anfall efter 4 månader anfallsfri. Det var i samband med en kraftig feber och lunginflammation. Vi blev ledsna men försökte tänkta att det var den höga feberns fel.

 David följde med på läkarmöten för Elias, jobbiga besked att cancern kommit tillbaka, tumörer hade hittats i hans lever. Elias och Lotta fick ett Bröllop tack vare föreningen Ung cancers fina arbete. Giftermålet ska ske i mars 2015 och jag och David är otroligt stolta över att få vara tärna och bestman.

Julen kom och jag är tacksam att Hugo fick vara frisk och träffa släkt, vänner och jultomten! Och här befinner vi oss nu….Årets sista dag. Vi ska hem till Davids barndomsvän och hans familj ikväll. I år tänker jag inte planera kommande år i mina tankar, en dag i taget är mitt måtto.

En sak allafall är att Kärlek och vänskap ska prägla år 2015!

<3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats