Annas värld

ThRowBacKn ThuRsDaY

Thailand 2004

Den här veckan har dom ”Tsunami tema” på Efter tio med Malou, det är ju nu 10 år sedan (2004) tsunamin i Thailand. Jag satt och tittade på det programmet i morse och började tänka tillbaka. År 2004 var ett år då jag och tre vänner reste till Nya Zeeland, Australien och till sist Asien. En av dom tre vännerna var David, men vi var inte tillsammans på den tiden haha.

Vi var ute på resande fot i ett helt år och arbetade här och där i Australien, bilade längs östkusten och hade en helt galen och underbar tid. Själva resan avslutade vi med semester i Thailand! Vi firade jul där och ville även fira nyår på Phi Phi Island men det gick inte att boka om vår flygbiljett…det var jag och Linnea som hade flygresa hem den 26e Dec. E och D hade en senare hemresa och var nöjda över att få stanna kvar!

När tsunamin slog in över bla Phuket så befann sig jag och Linnea uppe i luften på flyget mot Sverige. D och E däremot hade planerat en dykning ute på Similan islands som ligger utanför Phuket men eftersom E inte kände sig bra så ville han inte ut och dyka så dom åkte iväg till Koh Phangan som ligger på den kustsidan som inte träffades av tsunamin för att vila upp sig.

Tillfälligheter…vilken tur att vi trots tjat på resebolag inte fick boka om vår flygresa och vilken tur att E mådde dåligt så inte han och David åkte ut för att dyka den där morgonen den 26e dec…änglavakt?

Det gick så mycket tankar i huvudet när man hade kommit hem minns jag….det kändes så nära allt som hände i Thailand då…Det var ju långt ifrån alla som hade sån tur som vi hade…självklart tänker man på alla dom som förlorade nära och kära och känner med dom..

<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Tänk att det är tio år sedan…jag är så lycklig att det gick bra för oss och att vi inte var där då men tänker såklart på alla som det inte gjorde det för…<3

stats