Bästa Jul-cheesecaken!
Cheesecake med mumsig pepparkaka och apelsinsmak!
Till själva botten:
ca 25 Stycken pepparkakor
1 Msk strösocker
50 gram Smör
Fyllningen:
3 Äggulor
200 gram naturell färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
Rivet skal från en apelsin
Krossa pepparkakorna och blanda med sockret och smält smör. Tryck sedan ut blandningen i en passande form. Vispa sedan grädden (hårt). Rör i hop färskosten, sockret, vaniljsockret och äggulorna i en bunke så det blir en slät smet. Vänd sedan försiktigt ner grädden i blandningen och riv ner apelsinskal samt lite saft från en apelsin enligt så mycket apelsinsmak du vill ha! Häll sedan på det över pepparkaksbotten och på med plastfolie och in i frysen i minst 4 timmar! Sedan valfri garnering! Jag garnerade med Hugos egenbakade pepparkaksgris samt lite kanel!
Mums!
<3