Annas värld

PePParkaks-CheeseCake!

Bästa Jul-cheesecaken!

Cheesecake med mumsig pepparkaka och apelsinsmak!

Till själva botten:

ca 25 Stycken pepparkakor

1 Msk strösocker

50 gram Smör

Fyllningen:

3 Äggulor

200 gram naturell färskost

1 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4 dl vispgrädde

Rivet skal från en apelsin

Krossa pepparkakorna och blanda med sockret och smält smör. Tryck sedan ut blandningen i en passande form. Vispa sedan grädden (hårt). Rör i hop färskosten, sockret, vaniljsockret och äggulorna i en bunke så det blir en slät smet. Vänd sedan försiktigt ner grädden i blandningen och riv ner apelsinskal samt lite saft från en apelsin enligt så mycket apelsinsmak du vill ha! Häll sedan på det över pepparkaksbotten och på med plastfolie och in i frysen i minst 4 timmar! Sedan valfri garnering! Jag garnerade med Hugos egenbakade pepparkaksgris samt lite kanel!

Mums!

<3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats